Тестування за романом А. Камю “Чума”



ТЕСТУВАННЯ З ТЕМИ

Альбер Камю “Чума”

1. Міжнародного визнання Камю досяг після публікації:

А) трагедії “Калігула”; б) повісті “Сторонній”;

В) есе “Міф про Сізіфа”; г) роману “Чума”.

2. Роман (бессмертное произведение) “Чума” побудований як:

А) хроніка зачумленого міста; б) щоденник Ріе;

В) зібрання спогадів про епідемію.

3. Ріє задумує і пише оповідь про чуму:

А) історію перемоги над хворобою; б) гімн мужності й стійкості борців;

В) пересторогу на майбутнє.

4. Епіграф до роману (вислів Даніеля Дефо: ” Якщо дозволяється зобразити ув’язнення через інше ув’язнення, то дозволяється також зобразити будь-який предмет через щось таке, що не існує взагалі “):

А) розкриває тему твору; б) пояснює задум автора;

В) виражає ідею твору; г) дає оцінку зображуваному.

5. Місто Оран змальоване як:

А) типове провінційне містечко; б) безлике потворне місто;

В) прокляте місто грішників; г) алегоричний образ людства.

6. Оран опановує жах після:

А) офіційного визнання чуми; б) оголошення в місті карантину;

В) проповіді отця Панлю; г) оголошення кількості смертей.

7. Першим замовчування чуми наважився зруйнувати:

А) Ріє; б) Рішар;

В) Кастель.

8. ” Я колись думав, що чужий у цьому місті, і що мені тут у вас нема чого робити, але тепер, коли я бачив те, що бачив, я відчуваю,


що я теж тутешній, хочу я того, чи не хочу. Ця історія стосується однаково нас усіх, ” – до цього філософського висновку про психологічний характер відчуження й самотності і шлях їхнього подолання приходить:

А) Ріе; б) Рамбер; в) Панлю;

Г) Тарру; д) Гран.

9. Тарру сказав, що єдиний його злочин – схвалення того, що вбиває дітей і дорослих, про:

А) Коттара; б) Панлю;

В) Рішар; г) Отона.

10. Центральною ідеєю роману “Чума” є:

А) стоїчний опір загальному безглуздю;

Б) примирення з нездоланним злом;

В) відмежування від зла в особистому житті;

Г) переборення абсурду прекрасною мрією.

11. Знайдіть помилкове твердження: “Те, що Ріе пише про себе в третій особі, дає Камю змогу:

А) наблизити суб’єктивну оповідь до стилю документа;

Б) написати неупереджену колективну історію;

В) показати події крізь сприйняття колективу;

Г) приховати авторську позицію за фігурою оповідача”.

12. Притаманне екзистенціалізмові відчуття абсурдності людського буття обумовлює те, що Ріе:

А) сприймаючи абсурдність появи чуми як вияв абсурдності життя, примирюється зі страшною хворобою;

Б) хоч і не впевнений в успіхові, вперто бореться з чумою;

В) починає боротися з чумою, бо вірить у перемогу над страшною хворобою.

Відповіді:

1. Б; 2. А; 3. В; 4. Б; 5. Б; 6. В; 7. В; 8. Б; 9.А; 10. А; 11. Г; 12. Б.




1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No Ratings Yet)
Загрузка...
Вы читаете: Тестування за романом А. Камю “Чума”